Elfogadták a Hajdú-Bihar Megyei Klímastratégiát

2018. február 23-án a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangúlag elfogadta a  Megye Klímastratégiáját.
 

A klímastratégia a KEHOP 1.2.0. „Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című pályázat keretén belül született. A megyei önkormányzat megbízásából a stratégiát a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat és annak Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztálya dolgozta ki.

A stratégia 2017. július és 2018. február között készült. A projekt keretében – a dokumentum elkészítésén túl – annak társadalmasításában is részt vettünk. A megyei önkormányzat által szervezett konferencián és műhelymunkákon vettünk részt, melyek célja az volt, hogy minél több érintett megismerje a projektet és elmondhassa a véleményét, javaslatát a stratégiában foglaltakról. A beérkezett javaslatokat az anyag véglegesítése során hasznosítottuk. A projekt fontos célja volt ugyanis, hogy a stratégia kidolgozása a térségi szereplők bevonásával valósuljon meg.

 

Bízunk benne, hogy az elkészült anyag hozzájárul ahhoz, hogy Hajdú-Bihar megye csökkenteni tudja az üvegházhatású gázok kibocsátását és sikeresen felkészüljön a klímaváltozás várható hatásaira.

A projektről bővebben a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat honlapja számol be.

Az elkészült stratégia innen letölthető.

magyar