A 'Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR)' egy multifunkciós térinformatikai rendszer, amely elősegíti a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást szolgáló jogalkotást, stratégiaépítést, döntéshozást és a szükséges intézkedések megalapozását Magyarországon.

A rendszer rövid leírását itt olvashatja, a portál használatához pedig segítséget nyújt a Felhasználói kézikönyv, melyet ide kattintva tekinthet meg.

Értesítés - a NATéR üzemeltetőjének megváltozásáról

Tisztelt Látogatók! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 547/2023. (XII.12.) Korm. rendelet értelmében a NATéR üzemeltetését a továbbiakban a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság látja el.

Az új elérhetőségünk:

HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.

Cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál utca 1.

magyar

LIFE-IP North-HU-Trans: Zöld Mobilitás Konferencia

A  LIFE-IP North-HU-Trans projekt szervezésében Zöld Mobilitás Konferencia kerül megrendezésre Egerben, 2023. november 22-én 13 órakor.​ A Konferencián bemutatásra kerülnek a fenntartható közlekedés és energiafelhasználás terén zajló legújabb fejlemények és lehetőségek. Helyszín: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Líceum, Kápolna (209-es terem), 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A részvétel ingyenes.

magyar

Sikeresen lezajlott a „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése” című projekt zárórendezvénye

2023. szeptember 28-án került megtartásra az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése”

című projekt zárórendezvénye.

magyar

Értesítés - név és ügyvezetőváltozásról

Tisztelt Látogatók! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. július 1-től a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság új neve Energiastratégia Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, új ügyvezető igazgatója Dr. Gondola Csaba. 

Elérhetőségünk változatlan. 

magyar

LIFE-CLIMCOOP: KolorAkadémia előadások Kazincbarcikán

A LIFE19 CCA/HU/001320 LIFE-CLIMCOOP projekt keretein belül a Nyugat-Balkáni Zöld Központ munkatársai a projektpartner KÖVET Egyesülettel, 2023. június 9-én közösen adnak elő a klímaváltozással, az alkalmazkodás egyéni lehetőségeivel kapcsolatosan, valamint bemutatják Kazincbarcika Város és a Borsodchem Zrt. közös klímaalkalmazkodási stratégiáját.

magyar

LIFE-CLIMCOOP: Az éghajlatváltozás hatásainak helyi megjelenésével kapcsolatos felmérés Kazincbarcikán és térségében

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztályának munkatársai a LIFE-CLIMCOOP projekt keretében 2021 szeptemberében félig strukturált szakmai interjúkat készítettek Kazincbarcika városának és tágabb térségének főbb döntéshozóival, társadalmi-gazdasági-civil szereplőivel, számos ágazati szakemberrel, megszólítva széleskörű célcsoportokat.

Az interjúk célja a 2022-ben elkészülő Kazincbarcika és a BorsodChem Zrt. közös klímaalkalmazkodási stratégiáját előkészítő éghajlati sérülékenységi helyzetelemzés statisztikai adatelemzéseinek kiegészítése, szélesebb körű helyzetfeltárással a helyi szereplők, hatásviselők véleményének, tapasztalatainak és javaslatainak összegzésével arról, hogy a városnak, a vállalatnak és a térségben élőknek milyen kihívásokkal kell szembenéznie a klímaváltozás hatásainak következtében.

magyar

Sikeresen lezajlott a „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése” című projekt konferenciája

2021. október 13-án, Tatán, a Kristály Imperial Hotel**** Pálma Rendezvényházban került sor a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ) Nemzeti Alkalmazkodási Központjának (NAKFO) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával megvalósuló Z1000035 azonosítószámú, „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése” című projekt konferenciájára.

magyar

Oldalak