A 'Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR)' egy multifunkciós térinformatikai rendszer, amely elősegíti a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást szolgáló jogalkotást, stratégiaépítést, döntéshozást és a szükséges intézkedések megalapozását Magyarországon.

A rendszer rövid leírását itt olvashatja, a portál használatához pedig segítséget nyújt a Felhasználói kézikönyv, melyet ide kattintva tekinthet meg.

Elérhető a klímaalkalmazkodási jógyakorlat gyűjtemény

A LIFE-CLIMCOOP projekt keretében elkészült klímaalkalmazkodási jógyakorlat gyűjtemény célja a vállalatok és települések inspirálása a projekt külföldi tanulmányútjain megismert jó példák, a projektet követő városok jógyakorlatai, illetve egyéb külföldi és hazai válaszlépések bemutatásával.

 

magyar

Értesítés - a NATéR üzemeltetőjének megváltozásáról

Tisztelt Látogatók! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 547/2023. (XII.12.) Korm. rendelet értelmében a NATéR üzemeltetését a továbbiakban a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság látja el.

Az új elérhetőségünk:

HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.

Cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál utca 1.

magyar

LIFE-IP North-HU-Trans: Zöld Mobilitás Konferencia

A  LIFE-IP North-HU-Trans projekt szervezésében Zöld Mobilitás Konferencia kerül megrendezésre Egerben, 2023. november 22-én 13 órakor.​ A Konferencián bemutatásra kerülnek a fenntartható közlekedés és energiafelhasználás terén zajló legújabb fejlemények és lehetőségek. Helyszín: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Líceum, Kápolna (209-es terem), 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A részvétel ingyenes.

magyar

Sikeresen lezajlott a „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése” című projekt zárórendezvénye

2023. szeptember 28-án került megtartásra az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése”

című projekt zárórendezvénye.

magyar

Értesítés - név és ügyvezetőváltozásról

Tisztelt Látogatók! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. július 1-től a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság új neve Energiastratégia Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, új ügyvezető igazgatója Dr. Gondola Csaba. 

Elérhetőségünk változatlan. 

magyar

LIFE-CLIMCOOP: KolorAkadémia előadások Kazincbarcikán

A LIFE19 CCA/HU/001320 LIFE-CLIMCOOP projekt keretein belül a Nyugat-Balkáni Zöld Központ munkatársai a projektpartner KÖVET Egyesülettel, 2023. június 9-én közösen adnak elő a klímaváltozással, az alkalmazkodás egyéni lehetőségeivel kapcsolatosan, valamint bemutatják Kazincbarcika Város és a Borsodchem Zrt. közös klímaalkalmazkodási stratégiáját.

magyar

LIFE-CLIMCOOP: Az éghajlatváltozás hatásainak helyi megjelenésével kapcsolatos felmérés Kazincbarcikán és térségében

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztályának munkatársai a LIFE-CLIMCOOP projekt keretében 2021 szeptemberében félig strukturált szakmai interjúkat készítettek Kazincbarcika városának és tágabb térségének főbb döntéshozóival, társadalmi-gazdasági-civil szereplőivel, számos ágazati szakemberrel, megszólítva széleskörű célcsoportokat.

Az interjúk célja a 2022-ben elkészülő Kazincbarcika és a BorsodChem Zrt. közös klímaalkalmazkodási stratégiáját előkészítő éghajlati sérülékenységi helyzetelemzés statisztikai adatelemzéseinek kiegészítése, szélesebb körű helyzetfeltárással a helyi szereplők, hatásviselők véleményének, tapasztalatainak és javaslatainak összegzésével arról, hogy a városnak, a vállalatnak és a térségben élőknek milyen kihívásokkal kell szembenéznie a klímaváltozás hatásainak következtében.

magyar

Oldalak