Kreatív ötletpályázatot hirdetünk Pest megyei diákoknak

„MIT TEHETÜNK MI AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS ELLEN?” címmel kreatív ötletpályázatot hirdetünk Pest megyei általános és középiskolás diákok számára. 

A pályázat célja az általános és középiskolai tanulók körében az éghajlatváltozással kapcsolatos információk elterjedése, az éghajlatváltozás mérséklésének és az ahhoz való alkalmazkodásnak fontosságára való figyelemfelhívás, ezáltal a diákok környezet- és klímatudatos látásmódja és életmódja is fejlődik.

 Az ötletpályázat a Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Konzorciuma által megvalósuló KEHOP-1.2.0-15-2016-00011 azonosítószámú, „Pest Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása" című projekt keretében kerül meghirdetésre.

Fontos, hogy a pályaművek csapatmunkában készüljenek, ezzel is erősítve a közös, többszempontú gondolkodást és a diákok együttműködési készségét, ami minden klímaváltozással kapcsolatos probléma megoldásánál alapvető jelentőségű. Pályaműveket több kategóriában és korcsoportban várunk, amelyeket egy több tagból álló zsűri fog értékelni és minden kategóriában és korcsoportban az első három helyezett (összesen 21 díjazott csapat) értékes tárgynyereményeket kap. A részletes pályázati felhívás és útmutató a nakfo.mbfsz.gov.hu/klimapalyazat oldalon érhető el.

magyar